En lång utställningsdag

Vi märkte redan utanför utställningshallen att det skulle vara mycket folk eftersom det rådde samma kaos på parkeringen som vid julhandeln. Inne i hallen var det så proppat att jag trodde vi skulle svimma. Jag lyckades lokalisera vår ring som var längst in i hallen och där fanns det som tur var lite plats att breda ut sig på. Aston bekantade sig med två Whippettikar som också skulle ställas ut.

Efter en stund dök Kicki upp med Sally och även de hade fått känna på parkeringskaoset. Ganska snart därefter var det dags för Aston att visa upp sig. Jag har aldrig agerat handler tidigare så jag visste knappt vad jag skulle göra, men som tur var så sade domaren tydligt vad hon ville se. Jag behövde inte heller ställa upp Aston på ett litet trimbord utan jag fick hålla mig på golvet. Aston ville inte riktigt att jag skulle flytta på hans tassar, men annars skötte han sig fint. Uppvisningen ledde till en fin bedömning och ett Hp (hederspris) vilket betydde att vi fick gå vidare till uttagningen av BIR (Bäst i rasen). Det skulle ha ställts ut en tik i samma åldersklass men hon dök inte upp, så Aston kammade hem BIR-titeln utan större ansträngning. Detta innebar att han gick vidare till uttagningen av BIG (Bäst i gruppen). Där blev det samma sak, så helt plötsligt var Pånken kvalificerad till uttagningen av BIS (Best in show). Detta innebar även att vi var tvungna att vänta på att alla ringar skulle avklara sina bedömningar.

Vi fördrev tiden med att äta lite lunch och att ta en promenad med Kicki och Sally. Ca fyra timmar senare var det dags för finalerna och BIS-uttagningen. Aston fick då representera grupp 10 (Vinthundar) för sin åldersklass (9-12 månader). Där kammade vi inte hem någon vinst så den långa väntan kändes lite trist, men vi fick i alla fall rejält med utställningsträning under dagen och det var ju huvudsaken. Plus att vi fick tillfälle att umgås mycket med Kicki och Sally vilket både vi och Aston tyckte var superskoj!

Aston visar upp sig från sin bästa sida

Aston visar upp sig från sin bästa sida

Domaren klämmer och känner

Domaren klämmer och känner

Stilig Pånke

Kicki övar med Aston

Aston och Sally på promenad

Aston och Sally på promenad

Finfina vinster: Hp, BIR & BIG

Finfina vinster: Hp, BIR & BIG

Skriv en kommentar