Förberedande agilitykurs – tillfälle 4

I söndags var det dags för det fjärde kurstillfället. Vi hade inte hunnit öva så mycket eftersom det endast gått en vecka sedan det tidigare tillfället, men det gick bra ändå.

Vi började med att träna på handling av hunden. Handling innebär att man styr hunden (med exempelvis handen) och visar var den ska springa. Det blev ett evinnerligt joggande runt i cirklar med hunden på ytter- respektive innersidan av cirkeln, samt åt båda hållen. Lite snurrigt efter ett tag!

Den andra övningen skulle representera slutspurten på en agilitybana, alternativt ett framskickande av hunden. När jag ger kommandot ska alltså hunden springa före mig och ta alla eventuella hinder på vägen.

Aston var duktig på alla övningarna och han var inte heller lika gnällig under teoripassen som förra gången.

När vi satt inne i klubbstugan fick han även en ny beundrare som tyckte att han var såååå vacker! :-)

Skriv en kommentar