En morgon i vinterkaoset

Så var det dags för kaos på grund av kylan (igen). Imorse var bussen bara 7 minuter försenad vilket kändes som en hyfsat god start på dagen. I Alvik tog det dock stopp… T-banan gick bara från Thorildsplan in mot stan och resten av sträckorna ersattes med bussar. Vi ställde oss snällt i kön med alla andra tusentals människor. Efter ca 10 minuter anlände den första ersättningsbussen och folkmassan började oroligt röra på sig – alla ville komma med. När dörrarna öppnades släcktes hoppet omgående för de flesta eftersom bussen redan var proppfull. Jag gav upp på direkten för det kändes som att vi skulle behöva stå där väldigt länge, plus att Aston skulle bli mosad på en så pass trång buss. Vi gick istället bort till taxistolpen och inledde nästa vänteomgång.

Det var inte många taxibilar som passerade – och de flesta hann bli norpade redan uppe i backen. Jag kände hur kylan (minst 20 minusgrader) började bli outhärdlig och vågade knappt tänka på hur Aston kände sig. Som tur var så hade han sitt nya fina täcke på sig som förmodligen höll värmen rätt bra. Jag och två andra tjejer bestämde att vi skulle samåka för att effektivisera lite. När det ÄNTLIGEN kom en taxi så tog den självklart inte pälsdjur. Tjejerna fick åka själva och Aston & jag blev kvar i kylan. Som tur var så kom det en bil precis efteråt som hade sett vårt ihärdiga vinkande. Jag erbjöd folk i kön att hänga med, så vi fyllde baksätet med frusna resenärer.

Chauffören berättade senare att en tant försökt haffa honom när han skulle vända, men han valde att köra bort till oss som stod och väntade så snällt vid taxistolpen istället. Skönt att någon chaufför tänkte så i alla fall! Det var mycket trafik så det tog en stund att åka till dagis, men vad gjorde det när vi satt i värmen? Att sedan ta sig vidare till jobbet gick lätt som en plätt eftersom t-banan fungerade den sträckan. Imorrn tar vi nog bilen…

Skriv en kommentar