Förberedande agilitykurs – tillfälle 5

Efter en lång och kall vinter med flera uppskjutna kurstillfällen var det nu dags för den sista omgången förberedande agility. Vi började inomhus och fick lära oss hur varje hinder ser ut när banorna är uppritade och hur man vet i vilken ordning hindren ska tas. Vi gick även igenom de byten som man använder sig av, dvs hur man byter styrhand.

Utomhus hade instruktörerna ställt upp stolparna till tre hinder, men alltså utan själva hindret. Först satte jag alltså Aston på en startplats, sedan ställde jag mig själv mellan första och andra hindret. Sedan gav jag honom körkommandot, gjorde ett framförbyte och skickade vidare honom genom nästa hinder.

Aston var superduktig på dessa övningar vilket känns positivt inför framtiden när vi kan börja köra med riktiga hinder!

Inomhus hade vi en liten avslutning, tittade igenom några olika agilityböcker, skrev utvärdering, ställde några sista frågor osv.

Nu ser vi fram emot våren, torra gräsmattor och kanske någon ny kurs!

Skriv en kommentar